Matilda en Kleine Vis prentenboek met luisterboek op CD

Uitgeverij: Tiem/Prominent, juli 2015.
Oplage: 750
Website: www.matildaenkleinevis.nl
Schrijver: Noor Kamerbeek.
Illustratrice: José Vingerling.
Componist: Dominy Clements.

 

M.m.v. De Vrienden van Matilda: Marijke Beversluis, actrice/vertelster; Gerard de Bruyne, kunstenaar/tekeningen; Egbert Jan Louwers, dwarsfluit; Noor Kamerbeek, altfluit; Ivo Visser, basfluit; Dominy Clements, subcontrabasfluit.

Matilda en Kleine Vis ligt in bibliotheken door heel Nederland en dankzij een distributieovereenkomst in 2016 met uitgeverij Rubinstein, ook in (online) boekhandels in Nederland en België. Daarnaast wordt het boek verkocht via de website matildaendegeheimzinnigetonen.nl en na de voorstellingen. Het prentenboek en de cd kregen enthousiaste recensies.

Illustratie: Jose Vingerling
Kinderboekhandel De Giraf, Dordrecht

Bekijk de recensie over prentenboek en luisterboek op de website van leestafel.info
Bekijk de recensie door NBD Biblion

Voor Matilda en Kleine Vis haalde Noor Kamerbeek inspiratie uit haar ontmoeting in 2013 met het Engelse peutertje Matilda op het Franse vakantiestrand. Zelf een groot liefhebber van schelpen, combineerde ze het strand, schelpen en zee in een zonnig en spannend verhaal over Matilda, haar oma en een klein visje, bij eb achtergebleven in een waterpoeltje op het strand. Componist Dominy Clements schreef er vrolijke licht-klassieke muziek bij voor een kwartet uit het Fluitoctet BlowUp! (www.fluteoctet_blowup.nl) verdeeld in een Ouverture, Introductie, Verhaal en Meezingliedje.
De partituur bij het verhaal is gecomponeerd in het genre van het Melodrama, waarin gesproken tekst en muziek gelijk opgaan. De drie personages, Matilda, Oma en Kleine Vis, kregen een eigen Leitmotief.

Het team: v.l.n.r. componist Dominy Clements, schrijfster Noor Kamerbeek, illustratrice Jose Vingerling.