2020-2023 Beeldende kunst

Terwijl de Pandemie voortduurde, bleven de theaters en concertzalen en alles wat daarmee te maken heeft, gesloten.
Voor Noor was de grote hoeveelheid vrije tijd die hierdoor ontstond, aanleiding om haar wens en voornemen om zich om te scholen tot beeldend kunstenaar, definitief gestalte te geven.

In 2014, nadat Noor haar baan bij de omroep was verloren, had zij al een eigen opleidingstraject uitgestippeld bij kunstenaars in Voorburg en Den Haag. Naast projecten voor de SFF, volgde zij ca 4 lessen per week in tekenen, schilderen, beeldhouwen en edelsmeden. Ook werd zij lid van het Kunstgenootschap Vlietstreek die exposities en Open Atelier-routes organiseerde.

In 2019 schreef Noor zich in voor de (volwassenen)opleiding tot Goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven. Tijdens de Pandemie kon zij zich daar volledig op storten, met als resultaat dat de eerste helft van de opleiding in januari 2023 werd afgesloten met het officiële Certificaat van de Vakschool. Uiteraard studeert Noor verder voor het tweede deel van de opleiding en volgt ook extra modules om volledig allround goudsmid te worden.
In maart 2023 geeft zij als vrijwilliger (haar eerste) workshops edelsmeden aan Oekraïense vluchteling-tieners in Voorschoten.

In 2023 moet ook duidelijk worden hoe en op welke wijze beeldende kunst een actieve rol kan spelen binnen de SFF.
Meer info over de beeldende kunst van Noor op www.noorkamerbeek.nl

Vakschool Schoonhoven certificaat jan 2023.links Noor, rechts docente Wendy van Buren
Vakschool Schoonhoven certificaat jan 2023. Links Noor Kamerbeek, rechts docente Wendy van Buren