2020-2022 Matilda en de Geheimzinnige Tonen

Theater Ludens
Uitverkochte voorstelling in Theater Ludens januari 2020

Hoopvol begonnen wij in januari 2020 aan een reeks theatervoorstellingen van Matilda en de Geheimzinnige Tonen met Marijke Beversluis, actrice; Jose Vingerling, live tekeningen; Maria Paula Majoor, viool; Ivana Alkovic, piano en Noor Kamerbeek, c-dwarsfluit en altfluit.

We speelden in januari 2020 drie Try Outs op de Basisschool St Maartens in Voorburg, waar de kinderen genoten van verhaal en muziek en enthousiast in de rij stonden om een instrument te mogen uitproberen. Daarna volgden drie uitverkochte voorstellingen in Splendor (A’dam) en het Ludens Theater in Voorburg.

Ook maakten we eind februari geluidsopnames van de Engelse vertaling van Matilda en de Kleine Vis, en Matilda en de Geheimzinnige Tonen. Actrice Marijke Beversluis werd daarbij gecoacht door de Britse zanger en stemcoach Robert Coupe. Alleen de liedjes moesten nog worden opgenomen.

Violiste Maria Paula Majoor op de Basisschool St. Maarten.
Violiste Maria Paula Majoor op de Basisschool St. Maarten.

En toen viel de hele wereld stil, Covid had toegeslagen.

Terwijl de Nederlandstalige luisterboeken inmiddels op Spotify stonden, konden we de Engelstalige versie niet afmaken.

Tussen twee lockdowns in oktober 2021 speelden we toch nog een voorstelling van Matilda en de Geheimzinnige Tonen bij Podium Heemstede. Iedereen genoot. In juni 2022 speelden we in nieuwe samenstelling de concertversie tijdens de Utrechtse viooldagen van Johannes Lievaart.

Tekenen na voorstelling jan 2020
Tekenen na voorstelling jan 2020
v.l.n.r: Jose Vingerling, illustratrice; Noor Kamerbeek, schrijver verhaal; Dominy Clements, componist luisterboek.
v.l.n.r: Jose Vingerling, illustratrice; Noor Kamerbeek, schrijver verhaal; Dominy Clements, componist luisterboek.

Door het wegvallen van de mogelijkheid om de nieuwe theatervoorstelling te spelen, raakte ook de aandacht voor het prentenboek met luisterboek, op de achtergrond. Dit resulteerde in een sterk afnemende verkoop via boekwinkels en internet. Het maandelijkse contract met het Centraal Boekhuis werd niet meer terugverdiend, met als resultaat dat in november 2022 het contract is opgezegd. Gevolg is dat de boeken niet meer bij boekhandels, bol.com en Amazon.com kunnen worden besteld, een grote tegenslag.